Od 01. do 15. ožujka Udruga za mlade ugostila je četvero mladih iz Makedonije: Aleksandra Sotiroskog, Nataliju Trajkosku, Mariju Gjorgijoski i Nikolinu Dimesku kako bi ih u tom periodu educirali putem neformalnog i informalnog načina učenja o radu neprofitnih organizacija, a posebice o radu s mladima, programu Erasmus + i prilikama koji isti pruža,  kreativnosti i inovacijama u poslu, marketingu i menadžmentu te o radu info centara za mlade i udruga.

Mladi su imali prilike svakodnevno sudjelovati u interaktivnim i edukativnim radionicima koje su poticale razvoj vještina i novih znanja o navedenim temama, timski duh, multikulturalnost i učenje stranog jezika budući da se cijeli program odvijao na engleskom jeziku.

U slobodno vrijeme posjetili su kulturna i značajna mjesta u gradu Labinu, imali izlet u Ljubljanu i Rijeku, te jedno planinarenje na kojem su imali prilike naučiti ponešto o samoniklom i jestivom bilju.

Mentor mladima na projektu bila je Jelena Batelić, uz pomoć tima udruge: Monike Brajković i Ane Tavić, lokalnog volontera Ivana Matića i EVS volontera udruge Richarda Verbrugghena.

Ovaj program financiran je u okviru Erasmus + programa,  u sklopu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u suradnji udruge za mlade Alfa Albona i udruge Youth council Prilep iz Makedonije.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.