U ponedjeljak, 27. siječnja 2020. godine, u Pučkom otvorenom učilištu održana je treća panel rasprava iz ciklusa filmskih radionica “Filmaona” održanih u sklopu projekta KRUG – KultuRa, Umjetnost i Građani, čime je zaključena ova projektna aktivnost.

Sudionicima panel rasprave prikazani su kratki animirani filmovi koje su tijekom održanih filmskih radionica osmislili i izradili polaznici. Također, raspravljalo se o aktivnosti podizanja javne svijesti i zagovaranja praksi civilno-javnog partnerstva i sudioničkog upravljanja u kulturi, kao i korištenja javne infrastrukture u iste svrhe.

Nositelj projekta POU Zagreb, zajedno sa šest partnerskih organizacija iz ostalih dijelova Hrvatske, kroz razne aktivnosti nastoji podići javnu svijest o civilnom-javnom partnerstvu i sudioničkom upravljanju u kulturi.

Projekt traje od 29. listopada 2018. do 29. travnja 2020. godine, a realizacijom predviđenih aktivnosti partneri će doprinijeti kreiranju i provedbi modela novog koncepta civilno-javnog i inkluzivnog partnerstva u kulturi.

Udruga Alfa Albona u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Labin partner je na projektu za područje Labina.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.