Udruga za mlade Alfa Albona poslala je 7 sudionika na razmjenu mladih “Future is Ours” koji se održavao u Sloveniji od 21. siječnja do 1. veljače. Cilj ove razmjene  bio je predstaviti poduzetničke prilike mladima iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Litve, Italije i Španjolske. Razmjena mladih htjela je pokazati kako su podizanje svijesti mladih o poduzetništvu mladih i pomoć pri razvoju poslovnih ideja vrlo važni jer mogu imati snažan utjecaj na situaciju u budućnosti kroz svoje odluke i aktivaciju na lokalnoj razini zajednice. Poduzetničke vještine mogu povećati zapošljivost mladih ljudi.

Na razmjeni mladih sudionici su imali priliku iskusiti što znači biti poduzetnik i naučiti načine kako mogu postati poduzetnici. Organizatori su motivirali sudionike da pripreme vlastite inicijative i poslovne ideje kao i pomagali im da kreativnije razmišljaju. Sudionici su također upoznati s različitim oblicima podrške dostupnim mladim poduzetnicima. Organizatori zajedno s projektnim partnerima, vjeruju da će sudionici ovog projekta uspješno prenijeti svoje stečeno znanje u svoje lokalno okruženje pridonoseći njihovom udjelu u razvoju poduzetništva mladih u tim sredinama. Mladi sudionici također su imali priliku bolje upoznati regiju u kojoj se razmjena održavala. Posjetili su tako i gradove Mursku Sobotu i Moravske Toplice. Također, posjetili su park tehnologije Pomurje i eco-friendly modnu tvrtku Puppa Dizajn.

Osim učenja, sudionici su imali i nešto slobodnog vremena. Tako je jedan dan bio u potpunosti rezerviran za uživanje u vodenom parku Terme 3000 u Moravskim Toplicama.

12 13 14 5 7 8 9 10 11