Dana 16.travnja Alfa Albona je bila gošća u emisiji Retrovizor na pulskom Radio Rojcu. Tim povodom, Ana i Anja predstavili su udrugu i njen rad, dok je volonterka Maja pričala o svom EVS iskustvu u Italiji i Bugarskoj.

Retrovizor je emisija koje samostalno uređuju volonterke Cristina i Berina.

Radio Rojc je community radio.

Što je u stvari community radio? “Definirati ga možemo kao radio kojeg pokreće, uređuje i realizira zajednica za zajednicu, odnosno grupa ljudi koja ima određeni skupni interes za širu populaciju koja ima isti takav interes. Community radio može biti vezan uz lokalnu zajednicu, ali i uz drugačije, tematske zajednice, poput ljubitelja heavy metal glazbe, zaljubljenika u sport, književnih ili filmskih entuzijasta ili čak namijenjen isključivo mladima u nekom gradu, regiji ili državi.” (izvor)

Kako kaže Rojc, “radio u zajednici i za zajednicu dio je projekta kojim se informira javnost i okupljaju suradnici koji će kreirati takav radio. Zamišljen je kao internet portal kroz koji bi se plasirao i radijski sadržaj. Cilj projekta je podizanje svijesti građana o mogućnostima utjecaja građana na lokalnu zajednicu u medijskom prostoru.”

Radio Rojc možete poslušati na sljedećem linku!