Europski tjedan održivog razvoja (ETOR) održava se svake godine od 30. svibnja – 5. lipnja. Obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj. Ovogodišnji ETOR posvećen je Globalnim ciljevima održivog razvoja. Pozivamo vas da se aktivno uključite i svojim aktivnostima doprinesete vidljivosti Hrvatske na ovoj zajedničkoj platformi. ETOR koordinira ured Europske mreže za održivi razvoj (ESDN) u Institutu za upravljanje održivosti na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beču. ODRAZ-Održivi razvoj zajednice je, na poziv organizatora, koordinator u Hrvatskoj.

Više o tome pročitajte ovdje.

Jučer, 1.lipnja je Tjedan održivog razvoja u Hrvatskoj obilježen i u Puli, i to na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr.Mijo Mirković”. Održana je panel rasprava sa studentima u sklopu projekta “Mladi u društvenom poduzetništvu”.

Partneri u projektu, osim Fakulteta ekonomije i turizma (FET) jesu Udruga za mlade Alfa Albona, Grad Labin, srednja škola “Mate Blažina” iz Labina i LAG Istočne IstrA. Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih, a podupiru ga vodeći hrvatski društveni poduzetnici, CEDRA, Humana Nova, ACT grupa i Zadruga za etično financiranje. Tijekom ljetnoga semestra studenti FET-a, organizirani u interdisciplinarne timove (kao zadruge) rješavali su izazove koje su pred njih postavili društveni poduzetnici. Koristeći metodu design thinking izradili su prototipove i tri ih puta testirali na različitim dionicima, od studenata, društvenih poduzetnika do javnosti. Tijekom panel diskusije, koju je moderirala jedna od vodećih društvenih poduzetnica u Hrvatskoj Sanja Ostroški, studenti su predstavili rezultate projekta.

Galeriju slika pogledajte ovdje.