Udruga za mlade Alfa Albona, u svojstvu pridruženog partnera projektu Artefatto 10, čiji je nositelj Grad Trst, sudjelovala je na trodnevnom sastanku partnera koji se održao od 1. rujna do 3. rujna u Kopru, u Sloveniji.

Zajedno sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, austrijskom umjetničkom zakladom Thinc te slovenskom KID PiNa, posjetili smo Kopar, Izolu i Piran te sudjelovali na radionicama i predavanjima. Prvi dan iskoristio se za reflektiranje na uspješnost do sada provedenih aktivnosti u sklopu projekta Artefatto 10, posebice na glavnu izložbu u Trstu, te na putujuće izložbe koje su se imale prilike vidjeti u Labinu i Puli. Istu večer posjetili smo Izolu te novi co-working prostor u kojemu su mladi umjetnici i inovatori predstavili crowdfunding kampanju na Kickstarteru koju možete pogledati OVDJE.

Drugi je dan bio rezerviran za predstavljanje partnerskih organizacija, kako bismo stekli dojam na kojim još poljima možemo zajedno kreirati projekte, te smo imali predavanje o neformalnom učenju i edukaciji, a nakon toga predstavljanje projekta In/visible cities. Isti smo dan posjetili koparski novouređeni centar za mlade i upoznali se sa načinima funkcioniranja centara za mlade u Sloveniji.

Zadnji dan, imali smo zanimljivo predavanje multimedijalnih centara iz Ljubljane, koji su nam predstavili svoje projekte u kojima kombiniraju umjetnost i znanost, a o čijem radu možete više čitati na CULTURE.SI.

Druženje partnera završilo se u malom gradiću Piranu, posjetom KUD Esko te njihovom prostoru za stvaranje i rad.

Sljedeće aktivnosti u sklopu projekta Artefatto 10 održavaju se u Salzburgu 14. rujna, te u Trstu 23. rujna serijom samostalnih izložba mladih umjetnika pod nazivom Artefatto ZOOM, u sklopu kojih izlaže i naša bivša EVS volonterka Daniela Seo (Španjolska).