U prostorima Istarske razvojne agencije 14.srpnja je u sklopu projekta SLOHRA SOCIONET održana regionalna konferencija i radionica na temu „Društveno poduzetništvo – od ideje do društvenog poduzeća“.

Projekt „SLOHRA SOCIONET – Udruženi u razvoju novih mogućnosti zapošljavanja uz pomoć društvenog poduzetništva“, odobren je za financiranje u okviru programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska (Europski fond za regionalni razvoj). Ukupni budžet projekta koji se provodi od veljače 2015. do travnja 2016. godine iznosi 519.362,93 EUR, pri čemu se iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 85% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta. Od ukupne vrijednosti projekta za Istarsku razvojnu agenciju kao jednog od partnera projekta te provedbu aktivnosti na području Istarske županije je namijenjeno ukupno 61.584,71 EUR.

Cilj  regionalne konferencije i radionice na kojoj je sudjelovalo 40-tak zainteresiranih sudionika bio je analizirati društveno poduzetništvo te približiti zainteresiranim sudionicima proces razvoja poduzetničke ideje, obuhvaćajući relevantne faktore koji se moraju uzeti u obzir od planiranja do uspješnog poslovanja na tržištu, slijedeći primjere dobre prakse.

Na konferenciji je predsjednik udruge za mlade Alfa Albona Alen Halilović okupljenima predstavio Zgradu društvenog poduzetništva, projekt prenamjene zgrade bivšeg učeničkog doma u hostel sa 56 ležajeva koji bi počivao na temeljima društvenog poduzetništva.