Udruga za mlade Alfa Albona dobila je financijsku potporu od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije kroz program Erasmus + za projekt razmjene mladih pod nazivom „Open Europe for young professionals“.
O čemu se tu radi?
Krenimo ispočetka. Razmjene mladih su projekti u kojima mogu sudjelovati mladi u dobi od 13 do 30 godina praćeni odraslim voditeljem za učinkovitost učenja, zaštitu i sigurnost. Kroz program Erasmus + pokriven su troškovi putovanja, smještaja, prehrane i organizacije, a na kraju svake razmjene sudionici dobiju certifikat imenom Youthpass u kojem su navedene sve naučene vještine.

1 medijska objava slikaRazmjene su zaista prava prilika mladima da upoznaju druge kulture, steknu nove vještine, usavrše /nauče strani jezik, steknu prijateljstva, ali i saznaju nešto više o temi same razmjene. Do sada je Udruga za mlade Alfa Albona u razdoblju od 2013. do 2016. godine provela ukupno 7 razmjena mladih sa ukupno 150 sudionika iz različitih Europskih zemalja kroz slijedeće teme: ravnopravnost spolova, umjetnost i kulturna baština, poduzetništvo i socijalno poduzetništvo, kulturna raznolikost i tolerancija…
No vratimo se mi najavi naše nove razmjene koja nam se sprema u kolovozu 2017. godine. Projekt je to između organizacija iz Hrvatske, Italije, Grčke i Španjolske u sklopu kojeg ćemo ugostiti 24 mladih koji će od 01. do 08. kolovoza imati prilike saznati i naučiti više na temu raznih mogućnosti koji se mladima pružaju u Europskoj uniji ali i iz prve ruke saznati o iskustvima mladih koji su bili dio tih programa.
Pratite nas i dalje i saznajte kako možete postati sudionik/ca naše razmjene mladih jer uskoro
otvaramo prijave.