U sklopu projekata mobilnosti koje provodi Udruga za mlade Alfa Albona, u mjesecu rujnu započeo je projekt unutar ključne aktivnosti Mobilnost mladih, pod nazivom “Decide & develop”.Projekt je to koji će u periodu od 1.9. do 29.10. ugostiti Adriana Villalba Baena iz Španolske, dok će od 1.11. do 29.12. ugostiti dvoje volontera iz Španolske i Njemačke.

Uloga volontera i poslovi koje će obavljati će se sastojati od volontiranja u lokalnom klubu mladih organizirajući i provodeći aktivnosti za mlade kao što su sportski turniri, aktivnosti na otvorenom, večeri društvenih igara, filmskih večeri, organizirajući radionice, seminare i prezentacije kroz neformalne metode edukacije te edukativne radionice (radionice recikliranja, jezične radionice, kreativne, glazbene radionice…), promocija kluba mladih (kroz dijeljenje letaka, uz pomoć gerila marketinga, itd,)

Projekt je financiran putem Erasmus + programa unutar kojeg su volonterima pokriveni troškovi smještaja, prijevoza, džeparca, učenja hrvatskog jezika, a dobivaju i novac za hranu.

Udruga za mlade Alfa Albona akreditirana je organizacija za primanje, slanje i koordinaciju volontera te se za sva pitanja unutar Europske volonterske službe možete obratiti na službeni mail [email protected].

Više o programima mobilnosti možete saznati OVDJE.